Relatie met eten

Beste geïnteresseerde,


Graag vragen wij uw toestemming voor deelname aan een onderzoek naar relatie met eten. Eetstoornissen komen de laatste jaren steeds vaker voor en kunnen de levens van hen die hieraan lijden enorm overhoop halen. Om uiteindelijk meer zicht te kunnen krijgen op hoe eetstoornissen ontstaan is het van belang om de relatie die mensen met eten hebben te onderzoeken en te kijken hoe dit samenhangt met andere zaken die mensen bezig kunnen houden. Daarom vragen we u mee te doen aan dit vragenlijstonderzoek.

Wat houdt deelname in?
U vult eenmalig een online vragenlijst in. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 30 minuten duren. In deze vragenlijst vragen we naar de demografische variabelen leeftijd, gender, opleidingsniveau en identificatie met cultuur. Daarnaast vragen we u naar uw relatie met eten, uw mate van zelfwaardering, aspecten van hechting, persoonlijkheid, lichaamstevredenheid en mate waarin anderen uw lijf als object hebben gezien. Bij deelname aan dit onderzoek geeft u toestemming voor het verzamelen van deze gegevens.

Wat levert deelname op?
U heeft geen direct voordeel aan deelname aan het onderzoek. De gegevens kunnen we gebruiken om te onderzoeken welke factoren uiteindelijk eetstoornissen in de hand werken en hoe deze beter voorkomen kunnen worden.

​Is deelname veilig?

Het onderzoek is goedgekeurd door de Ethische Commissie van de Open Universiteit. Deze stelt hoge eisen aan uw welzijn. Zie ook www.ou.nl/privacy. Omdat eventuele negatieve ervaringen bevraagd worden kan het zijn dat u deze herbeleeft. Indien u hier last van ervaart, kunt u contact opnemen met de hoofdonderzoeker, dr. Femke Buwalda, om te bespreken op welke manier u ondersteund kan worden (haar contactgegevens staan onder aan deze brief). Wellicht is kort contact met de onderzoeker voldoende, maar u kan ook geadviseerd worden om contact te zoeken met uw huisarts of andere professional.

Is deelname verplicht?
Nee. Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig en u mag op elk moment stoppen met het onderzoek, zonder hiervoor uitleg te geven.

Wanneer mag u meedoen?
Om deel te nemen moet u 18 jaar of ouder zijn.

Hoe worden de gegevens verwerkt?
De verwerking van de gegevens gebeurt volgens de richtlijnen van de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De verzamelde informatie wordt anoniem verwerkt en veilig opgeslagen op de servers van de Open Universiteit. Het is niet mogelijk om te achterhalen welke gegevens u heeft ingevuld. De informatie zal 10 jaar bewaard worden. De informatie wordt gebruikt alleen gebruikt voor onderzoeksdoeleinden en training van onderzoeksvaardigheden van studenten psychologie in het kader van het behalen van de bachelorthesis. Alleen de hoofdonderzoeker en de studenten die meewerken aan dit onderzoek hebben toegang tot de onderzoeksgegevens. Het is mogelijk dat een visitatiecommissie inzage vraagt in de gegevens.

Hoe kunt u meedoen?
U kunt de vragenlijst invullen via de volgende link:
https://ls3.ou.nl/index.php/483645?lang=nl

Bij de start van de vragenlijst krijgt u een toestemmingsverklaring voorgelegd. Hiermee moet u akkoord gaan om de vragenlijst te kunnen invullen. Aan deze brief hebben we toestemmingsverklaring toegevoegd, zodat u deze van tevoren al kunt inzien. De daadwerkelijke verklaring tekent u online.

Heeft u nog vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met de hoofdonderzoeker, dr. Femke Buwalda.

Met vriendelijke groet,

Dr. Femke Buwalda
E-mail: femke.buwalda@ou.nl
Telefoon: 06 38054478
Open Universiteit, Faculteit Psychologie
Postbus 2960, 6401 DL Heerlen

 

Er is iets misgegaan.
Foutmelding:
Details:
Ververs de pagina om dit probleem te verhelpen. Indien je op deze pagina al wijzigingen hebt aangebracht die nog niet zijn opgeslagen, kopieer deze wijzigingen dan voordat je de pagina ververst. Mocht het probleem zich blijven voordoen, neem dan contact op met Service en Informatie.