Digitale didactiek

Online onderwijs maken


Goed onderwijs ontstaat niet vanzelf, het moet systematisch ontwikkeld worden. Wat voor soort onderwijs je ook wil gaan maken, de ontwikkelstappen die je zet zijn dezelfde; het proces is generiek. Wel is het zo dat bij bepaalde vormen van onderwijs de accenten anders liggen.

In de ideale situatie, waarin je de tijd kunt nemen om het online onderwijs op te zetten, wordt er veel tijd besteed aan de ontwerp- en ontwikkelfase. Het kost namelijk tijd om vooraf te bedenken hoe je online onderwijs gaat inrichten.

In dit geval, een abrupte omschakeling van face-to-face-onderwijs naar online onderwijs, moet er pragmatisch gekeken worden naar wat er ligt aan onderwijsmateriaal en hoe je dit op korte termijn geschikt kan maken voor online onderwijs. In de sub-onderwerpen staat veel praktisch toepasbare informatie die kan helpen bij deze omschakeling.

Lees hiervoor ook de blogs van Gino Camp en Rob Martens.

 

Er is iets misgegaan.
Foutmelding:
Details:
Ververs de pagina om dit probleem te verhelpen. Indien je op deze pagina al wijzigingen hebt aangebracht die nog niet zijn opgeslagen, kopieer deze wijzigingen dan voordat je de pagina ververst. Mocht het probleem zich blijven voordoen, neem dan contact op met Service en Informatie.