Digitale didactiek

Zelfstandig studeren


De kunst van het effectief en gemotiveerd zelfstandig studeren

Zelfstandig studeren is niet hetzelfde als het lezen van teksten en boeken of het bekijken van video’s. Daar komt meer bij kijken. Maar hoe hou je jezelf nu gemotiveerd (als student) om je leerwerk zelfstandig te doen zonder teveel af te dwalen, leerwerk uit te stellen of je ‘eenzaam’ te voelen als je moet studeren? 

Daar zijn verschillende methoden, strategieën en middelen voor. Gelukkig zijn we in deze tijd door de ict- mogelijkheden ook vaak op afstand met elkaar verbonden. Op die manier kunnen we contact zoeken, samen werken, elkaar helpen, maar ook elkaar oppeppen als dat nodig is. 

De kunst is om een goede balans hierin te vinden. Dit is mogelijk door op gezette tijden, volgens een schema of structuur, in contact met anderen (medestudenten of docenten) aan het werk te gaan.  

Er is iets misgegaan.
Foutmelding:
Details:
Ververs de pagina om dit probleem te verhelpen. Indien je op deze pagina al wijzigingen hebt aangebracht die nog niet zijn opgeslagen, kopieer deze wijzigingen dan voordat je de pagina ververst. Mocht het probleem zich blijven voordoen, neem dan contact op met Service en Informatie.