Digitale didactiek

Uitdagingen van online onderwijs

Iets om nu rekening mee te houden:

Online onderwijs is uitermate geschikt om kennis en inzicht te onderwijzen en om cognitieve vaardigheden aan te leren. Het is echter moeilijker om in online onderwijs iets met je handen te leren maken (motorische vaardigheden). Je kunt hiervoor wel simulatie of games inzetten. Maar als je iemand bijvoorbeeld wil leren edelsmeden, dan kan een student dat pas leren als hij/zij het materiaal daadwerkelijk in handen heeft. Je kunt natuurlijk wel goede instructiefilmpjes maken, waarbij je studenten precies laat zien hoe ze iets moeten doen. zie hiervoor ook de pagina Zelf presentatieclip maken

Daarnaast is het niet gemakkelijk om online sociale vaardigheden of gespreksvaardigheden te leren. Dat gaat wel steeds beter doordat videotechnologie ingezet kan worden. Studenten kunnen dan niet alleen goede voorbeelden zien of beoordelen, maar ook hun eigen handelen opnemen en uploaden. Dit kan vergeleken worden met een expertvoorbeeld en er kan feedback op gegeven worden zodat je daar ook van leert. Bekijk de online sessie over multimedia in deze site of kijk naar de powerpoint van Ellen Rusman hierover.

Er is iets misgegaan.
Foutmelding:
Details:
Ververs de pagina om dit probleem te verhelpen. Indien je op deze pagina al wijzigingen hebt aangebracht die nog niet zijn opgeslagen, kopieer deze wijzigingen dan voordat je de pagina ververst. Mocht het probleem zich blijven voordoen, neem dan contact op met Service en Informatie.