Studieplanning

________________________________________

Het succesvol afronden van een studie hangt ook af van praktische zaken zoals het combineren van werk en privé met de studie. De ene student zal hier meer behoefte aan hebben dan de andere student, maar zeker met afstandsonderwijs hebben studenten baat bij een degelijke studieplanning.

Onderstaande opdracht is bedoeld als hulp bij het opzetten van een studieplanning

Bekijk het aanbevolen studieschema (in de cursusstructuur) op deze cursussite. Lees vervolgens de volgende tekst:

  • ‘Hoe maak je een planning?’ (bron: website van Studenten Services, van de Universiteit van Amsterdam)
  • Ga nu voor uzelf na hoeveel uur u per week zou willen én zou kunnen besteden aan de studie. Het is voor uw planning van groot belang om van tevoren te bepalen hoeveel uur u per week wilt studeren. Een cursus bij de OU is 120 of 240 uur groot. De Oriëntatiecursus heeft een studielast van 240 uur, de cursusstof is geroosterd over twintig weken. Gemiddeld bestaan de weken in deze cursus uit circa 12 uur, dus drie dagdelen.
  • U kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om de cursus elke maandagavond, donderdagavond en zaterdagmiddag te bestuderen. Of u plant wekelijks één vaste studiedag in voor deze cursus en reserveert in een vakantieweek enkele volledige dagen om bij te werken.
  • Let op! Uit onderzoek is gebleken dat regelmatige korte studiesessies veel effectiever zijn dan minder frequent grote hoeveelheden stof bestuderen.
  • U houdt daarnaast bij hoeveel uur u daadwerkelijk hebt besteed aan de studieactiviteiten. Na afronding van de cursus pakt u uw studieschema er nog eens bij. Is de planning werkbaar geweest? Klopte uw inschatting van de studie-uren? Enzovoorts.
Er is iets misgegaan.
Foutmelding:
Details:
Ververs de pagina om dit probleem te verhelpen. Indien je op deze pagina al wijzigingen hebt aangebracht die nog niet zijn opgeslagen, kopieer deze wijzigingen dan voordat je de pagina ververst. Mocht het probleem zich blijven voordoen, neem dan contact op met Service en Informatie.