Welkom


________________________________________

Wat is de overeenkomst tussen Sinterklaas, Paleis Soestdijk, Keti Koti, de Hollandse waterlinie en het pistool waarmee Pim Fortuyn vermoord werd? Het is allemaal bestempeld als cultureel erfgoed, maar wat betekent deze kwalificatie eigenlijk?

Deze cursus geeft een beeld van de enorme variëteit aan zaken die worden aangeduid met de term ‘cultureel erfgoed’. Concrete voorbeelden, vooral uit Nederland maar ook uit andere landen, vormen daarbij de leidraad. Er wordt aandacht besteed aan de criteria die een rol spelen bij de waardering van cultureel erfgoed en de manier waarop in Nederland de zorg voor het erfgoed is georganiseerd. Verder wordt de rol van het publiek belicht en is er aandacht voor de manier waarop cultureel erfgoed wordt ingezet om de identiteit van een gemeenschap of een land te onderbouwen.

De cursus bestaat niet alleen uit teksten, maar biedt de informatie ook aan door middel van foto’s, tabellen, audiovisueel materiaal en verwijzingen naar websites. Meer informatie over de werkwijze van deze cursus vindt u op de volgende pagina (klik op de knop 'volgende' rechtsbovenaan).

Wij wensen u veel plezier met het volgen van deze cursus!

Er is iets misgegaan.
Foutmelding:
Details:
Ververs de pagina om dit probleem te verhelpen. Indien je op deze pagina al wijzigingen hebt aangebracht die nog niet zijn opgeslagen, kopieer deze wijzigingen dan voordat je de pagina ververst. Mocht het probleem zich blijven voordoen, neem dan contact op met Service en Informatie.